Warzywny zawrót głowy
Jesień to tematyka związana m.in. z robieniem zapasów, poznawaniem owoców i warzyw. Dzieci na zajęciach edukacyjnych poznawały różnorodne warzywa nie tylko za pomocą wzroku, ale również innymi zmysłami: węchem, dotykiem i smakiem .
Uczniowie z klasy drugiej i trzeciej, w ramach promocji zdrowego odżywiania przygotowali sałatkę jarzynową.
Przed przystąpieniem do pracy omówiły zasady higieny przygotowywania i spożywania potraw oraz przypomniały zasady bezpieczeństwa w czasie krojenia warzyw.
Najprzyjemniejszym i najbardziej oczekiwanym momentem była oczywiście degustacja.
Dzieci świetnie sobie poradziły z tym zadaniem, a własnoręcznie przygotowana sałatka urozmaiciła drugie śniadanie.
Było smacznie, zdrowo i kolorowo !!!
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!